OUDKARSPEL – Voetbal is en blijft een onvoorspelbare sport is, iets wat in de derde klasse A dit seizoen duidelijk zichtbaar is. Wekelijks verrassen vele ploegen, terwijl anderen teleurstellen. Het is één van de redenen voor het wisselvallige seizoen van DTS. Daarnaast vormen blessures en schorsingen dat de ploeg uit Oudkarspel niet constant is. Komend weekend treft de ploeg Vitesse’22.

Ondanks dat het inmiddels al viermaal verloor, bezet DTS een keurige vijfde positie, en staat pas drie punten achter op koploper Limmen. De kleine achterstand laat zien dat het in de derde klasse A nog alle kanten op kan. Vooralsnog is er nog geen ploeg die ver boven het maaiveld uitsteekt. Toch zal DTS op korte termijn een constant niveau moeten pakken, om in de bovenste regionen te komen.

In de afgelopen wedstrijden kon Jan Kramer niet beschikken over een fitte selectie. Het is voor de hoofdtrainer echter geen reden om zich daarachter te verschuilen. “Ik verstop me nooit achter blessures en schorsingen. Het feit dat er vijf vaste waarden niet fit of geschorst zijn is vervelend, maar je mag er elf opstellen”.

Weinig training
Naast de blessures, is de bezetting op trainingen dun bezaaid. “Een aantal jongens trainen weinig tot niet. De oorzaak hiervan is studie, werk en stage verderop in het land” licht Kramer toe. “Alles bij elkaar hebben wij het daardoor moeilijk”. De ervaren coach weet tot waar een volledig fit DTS toe in staat is. “Is iedereen fit en traint iedereen dan zijn wij een zeer goeie groep. Maar is dit niet het geval, dan wordt het voor ons tegen iedere tegenstander lastig”.

Komende week hoopt Kramer op meer spelers richting het treffen met Vitesse’22. “We hopen een paar jongens terug te zien tijdens de trainingen. En misschien zijn zij wel fit genoeg om er zondag bij te zijn”. Kijkend naar de ontmoeting met de ploeg uit Castricum, is Kramer op zijn hoede. “Vitesse’22 is slecht begonnen maar heeft gewoon een goede ploeg. De overwinning op Limmen zal hen vertrouwen geven. Aan ons om beter te zijn en hopelijk kunnen we de overwinning er uit slepen” besluit de coach.