WAARLAND - De sponsor-zwemactie van de Sint Janschool op donderdag 6 juli is een daverend succes geworden. Leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 zwommen maar liefst € 3.713,30 bij elkaar door in het chloor- en natuurbad van Zwembad Waarland in een half uur zoveel mogelijk baantjes te trekken. Het bij elkaar gezwommen geld komt ten goede aan Spieren voor Spieren.

De sponsor-zwemactie was een initiatief van juf Ennie de Graaf die het mooie bedrag overdraagt aan Spieren voor Spieren na het volbrengen van de monsterzwemtocht van Den Helder naar Texel waar zij op 12 augustus a.s. aan deelneemt. Van de deelnemers aan deze tocht wordt verwacht dat zij ten minste € 750,- aan sponsorgeld inzamelen.

De ongeveer 120 leerlingen kregen voorafgaand aan de zwemactie een zwemdemonstratie van Peter van Maurik, echtgenoot van juf Carla van de Sint Janschool. Peter kreeg twee jaar geleden een donorhart en won vorige week een gouden en vier zilveren medailles tijdens de World Transplant Games in Malaga. Het startsein werd vervolgens gegeven door Karin Butot uit Waarland, die de zwermactie een warm toedroeg. Haar man Jan Vrijsen - mede-oprichter van de schooltuin bij de Sint Janschool – overleed twee jaar geleden aan de gevolgen van ALS.