ZUID SCHARWOUDE - Met een klinkende 1-4 overwinning op het op de 2e plaats staande West Frisia 1 op de laatste speeldag van de competitie , heeft LSVV 1 gistermiddag in Enkhuizen in de 26e wedstrijd van het seizoen afscheid genomen van de reguliere competitie waarin niet alleen een 4e plaats op de ranglijst is verworven maar waar ook nacompetitie voor mogelijke promotie naar de 1e klasse is behaald en er dus nog een mooi ” toetje ” voor spelers en supporters in het verschiet ligt…..

A.s. zondag , 21 mei , speelt LSVV 1 op Voorwaarts tegen so Soest 1 , welke ploeg in de 1e klasse op een 11e plek is geëindigd en daardoor tot nacompetitie voor behoud van het 1e klasserschap is veroordeeld. De return in Soest volgt een week later..

Vanaf donderdag is een uitgebreide kennismaking met so Soest en een voorbeschouwing op de wedstrijd van zondag op de LSVV-site te lezen !

Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter van Dokkum , speelde LSVV 1 gistermiddag in Enkhuizen een goede partij.  Al snel in de wedstrijd tegen West Frisia  kreeg de sterk opererende Toine Merk een uitstekende kans maar doelman Kok keerde zijn inzet. Niet veel later was het toch Toine die de score , na perfect aangeven van Danny Konijn, opende voor zijn ploeg. Toch wist de thuisploeg nog voor de rust op gelijke hoogte te komen alhoewel aan die gelijkmaker een ” buitenspelluchtje” hing. Doelman Dave Stet voorkwam kort voor het rustsignaal met een uitstekende redding nog een tegentreffer.

Na de rust trok LSVV 1 de touwtjes stevig aan en liet prachtige aanvallen zien. De thuisclub had geen antwoord op het dominante spel van ons en doelpunten konden niet uitblijven. Daarnaast lag West Frisia-topschutter Sonny Pronk volledig aan banden bij de uitstekend opererende LSVV-achterhoede en kon ook invaller Nick Abcouwer geen potten breken in de 2e helft.

Vooralsnog wist Boy Kansen een toegekende strafschop niet te benutten maar een voorsprong voor LSVV was een kwestie van tijd… Danny Konijn , na voorbereidend werk van Toine Merk , een fantastische uithaal van Danny Havermans en een schot van invaller Gert Jan Molenaar drukten uiteindelijk het verschil in die 2e helft in doelpunten uit.

Een mooie zege derhalve die ervoor zorgt dat de nacompetitiewedstrijd tegen so Soest met vertrouwen maar bovenal met plezier tegemoet wordt gezien !