In het laatste weekeinde van april 2015 vindt de tweede editie van de North Holland Horse Trials plaats.

Op de terreinen van Manege Beukers, gevestigd aan de Wagenweg 12 en het schitterende waterschap Groot Geestmerambacht zal in Oudkarspel, vlakbij Alkmaar, een internationale samengestelde wedstrijd door zowel pony als paarden combinaties op het hoogste niveau (CCIP** / CIC* en CIC**) worden verreden.

Een samengestelde wedstrijd, eventing of military genoemd, bestaat uit een dressuur-, een spring- en een cross-country proef. De bekendste wedstrijd in Nederland op dit gebied is de Military te Boekelo.

De cross-country is het meest spectaculaire onderdeel van de wedstrijd. Dit is een parcours van ongeveer 3300 meter lengte. Het parcours bevat natuurlijke streekeigen hindernissen, zoals constructies van natuurlijke materialen, boomstammen, picknicktafels, waterpartijen, melkbussen, ophaalbruggen en aardappelhopen. De cross-country dient binnen een vastgestelde tijd met zo min mogelijk strafpunten te worden verreden.

Alle drie de onderdelen tellen mee in de puntentelling en degene met het hoogste gemiddelde zal de wedstrijd winnen.

Bij de wedstrijden zal een zogenaamd strodorp ingericht worden met diverse kramen voorzien van allerhande countryproducten.

Uiteraard worden alle mogelijke voorzieningen getroffen om dit evenement voor mens en dier veilig en verantwoord te laten verlopen en worden alle deelnemende dieren verplicht onderworpen aan een veterinaire keuring.


De indeling van de wedstrijd is;

Vrijdag 24 april 2015
09:00 1e start Dressuur paarden CIC* en CIC** / pony’s CCIP**

Zaterdag 25 april 2015
09:00 1e start Springen paarden CIC* gevolgd door CIC**
14:30 1e start Cross Country Pony’s CCIP**

Zondag 26 april 2015
08:30 1e start Springen pony’s CCIP**
11:30 1e start Cross-country paarden CIC* gevolgd door CIC**

Internationale deelnemers schrijven zich in bij hun sportbond en Nederlandse deelnemers kunnen zich inschrijven via de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS).
De FEI (Internationale Hippische Federatie) in Lausanne moet toestemming geven voor deelname.

Toegang voor bezoekers is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.

Kijk a.u.b. op onze website www.nhht.nl en Facebook voor de meest recente aanvangstijden van de verschillende programmaonderdelen