ZUID-SCHARWOUDE – In de nieuwe zaal van de Roode Leeuw in Zuid-Scharwoude wordt zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 december het vierde Oliebollentoernooi gehouden. Dit ‘over rood’ biljartevenement werd drie keer, met succes, in Concordia gehouden. Dirk Snip heeft besloten om de vierde editie te verhuizen naar De Roode Leeuw.
“Bij navraag binnen de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond is gebleken dat dit toernooi aangemerkt mag worden als het grootste ‘over rood’ toernooi van Nederland”, aldus Dirk Snip. De enthousiaste reacties bij deelnemers en sponsors heeft Dirk doen besluiten om ook dit jaar de wereldtoppers naar Langedijk te halen. Deelnemers krijgen de kans om tegen Raymond Ceulemans of Dick Jaspers te spelen. Deze twee meervoudige (ex) wereldkampioenen krijgen steun van Therese Klompenhouwer (Europees en wereldkampioen driebanden dames) en John Tijssen (De snelste biljarter ter wereld). Deze vier toppers komen op de finaledag belangeloos naar Langedijk om Kika te ondersteunen.
De voorwedstrijden zijn op 27 en 28 december om 13.00 uur en 19.00 uur. Maandag 29 december starten de finales om 15.00 uur. Inschrijven kan, tot 10 december, bij Dirk Snip, tel 06-51201972. Biljarters van elk niveau kunnen inschrijven. De organisatie deelt in op sterkte met handicap, dus ook de op papier minder getalenteerde biljarters hebben kans om te winnen. Tijdens de finaledag zal elke vijfde partij een wereldtopper worden ingeloot. Zij spelen 25 caramboles. Deelnemen kost 10 euro en komt geheel ten goede aan Kika.