URSEM - Na twaalf overwinningen op rij was de grote vraag wie koploper Vrone nog kon afstoppen. Afgelopen zondag werd duidelijk dat SC Dynamo die ploeg is. Na afloop stond er immers een 3-2 eindstand op het scorebord. Voor Vrone een bittere pil, voor Dynamo een bevestiging dat de ploeg op de goede weg is.

De succesvolle reeks van Vrone werd op 16 oktober ingezet, toen WMC met 0-3 werd verslagen. Nu, bijna een half jaar verder, maakte Vrone weer kennis met het fenomeen ‘verliezen’. Tegen SC Dynamo gebeurde dat.

“Een wedstrijd met twee gezichten” vertelt Dennis Konijn. De productieve aanvaller vervolgt; “Twee ongelukkige doelpunten tegen waarbij bij één doelpunt de hand van de tegenstander nadrukkelijk aanwezig was” baalt Konijn. De aanvaller weet dat de titel nog niet echt in gevaar is; “We hebben alles nog in eigen hand”.

Namens de thuisploeg wisten Bud Bakker, Mike van der Velden en Joost Huting te scoren. Voor de Langedijkers wist Dennis Konijn twee doelpunten te maken. Zo werd het een spannend duel, maar kon Vrone niet voorkomen dat het Dynamo was dat er met de overwinning vandoor ging.

Dat Konijn twee doelpunten maakte, was niet bepaald pijn verzachtend. “Ik had liever het verschil van zes punten behouden dan een persoonlijk succes met twee doelpunten” vertelt Konijn.

SC Dynamo verstevigt door de overwinning de derde positie, terwijl Vrone nog altijd de koploper is. De ploeg uit Sint Pancras staat met drie punten voor op Saenden, maar heeft ook nog twee wedstrijden minder gespeeld. De titel lijkt nog altijd naar Vrone te gaan, al zal de nederlaag een domper zijn voor de ploeg van coach Radjesh Bishesar. “Ja, dat was weer even wennen. De stemming in de kleedkamer was meteen timide” vertelt Konijn over de stemming in de kleedkamer.

Het doel voor de komende weken is duidelijk; “Wij gaan de schouders eronder zetten en spelen de aankomende wedstrijden thuis, wat voor ons altijd een voordeel is” blikt de jongeling vooruit. Daarnaast verwacht hij niet dat de concurrent alles wint; “Saenden gaat ook nog wel puntjes laten liggen”. Konijn vervolgt; “Maar voor ons geldt nu gezichtjes omhoog, peper in de reet en vol gas gaan. “Teleurstelling omzetten in motivatie” besluit Konijn.