BEEMSTER - Met veertien punten achterstand op de koploper is het kampioenschap niet meer mogelijk voor DTS. Nacompetitie wel, al zal het volgens Jordi Bitter erg lastig worden.

Jordi Bitter is bezig aan zijn tweede seizoen bij DTS. Na jaren in de jeugd bij AJAX en Almere City speelt de aanvaller dus bij de huidige derde klasse ploeg. Vorig seizoen wist hij maar liefst 45 doelpunten te maken. Ook dit seizoen is hij op dreef. “Ik heb het prima naar mijn zin bij DTS” aldus Bitter. “Daarnaast is DTS makkelijk te combineren met mijn opleiding die ik bijna af heb”.

Een kampioenschap is dus eigenlijk niet meer mogelijk. “Helaas gaan we niet meer voor het kampioenschap. Iets waar ik elke seizoen graag voor ga” aldus de gedreven aanvaller.

Na jaren bij betaald voetbal organisaties is het een flinke stap terug naar DTS. Qua mentaliteit en inzet ziet Bitter duidelijk verschillen. “Soms is dat wel eens moeilijk ja. Vooral op trainingen merk ik wel eens dat ik wat beleving mis. Maar daarentegen hebben we veel plezier met elkaar” waardoor Bitter zich absoluut op zijn plaats voelt in Oudkarspel.

Bij DTS heeft Jordi Bitter geen doelstellingen voor zichzelf; “Ik probeer belangrijk te zijn voor het team en vooral plezier te hebben. Nu hoop ik door middel van een periodetitel alsnog te promoveren”. Het promoveren is geen makkelijke opgave voor zijn ploeg. “Ik denk dat dat het een erg moeilijk karwei wordt voor ons. We zijn dit seizoen vaak de mindere geweest in wedstrijden en hebben het lastig” waarmee de aanvaller terugblikt op het seizoen tot nu toe. De aanvaller vervolgt zijn terugblik; “ik denk dat we een leerzaam jaar achter de rug hebben. Als we dit seizoen niet promoveren dan moet DTS er zeker volgend seizoen weer voor willen gaan”.

Komend weekend wacht er een uitwedstrijd tegen SV Beemster. Eerder dit seizoen won DTS met 1-0, dankzij een doelpunt van Jordi Bitter. “Om heel eerlijk te zijn maakt het mij iedere week niet uit tegen wie we spelen. Als je in de derde klasse speelt dan moet je iedere wedstrijd voor de overwinning gaan” blikt Bitter vooruit op het duel van komende zondag.

Als DTS nog wat wil bereiken in de strijd om promotie is een overwinning tegen Beemster, de nummer twee, noodzakelijk. Het verschil bedraagt vijf punten en dus kan het met een overwinning voor DTS weer erg spannend worden bovenin. Daarnaast speelt Vitesse’22 op bezoek bij koploper HSV waardoor de Langedijkers nog meer kunnen inlopen op de top drie.

Ambitie

Jordi Bitter is een hoger niveau gewend, een andere mentaliteit. Een stap omhoog is volgens Bitter niet uitgesloten; “Ik betrap mezelf erop dat ik wel weer eens nadenk om weer een hoger niveau te proberen. Ergens de aankomende weken heb ik nog wel een gesprek met DTS denk ik en dan weet ik meer” besluit de aanvaller Jordi Bitter.