BLOKKER - LSVV heeft het op bezoek bij de Blokkers nog erg spannend weten te houden. Ondanks de vele kansen wist Rob ter Burg de winnende 0-1 vijf minuten voor tijd binnen te koppen.

Het doelpunt van LSVV viel vijf minuten voor tijd toen Toine Merk een hoekschop mocht nemen. Zijn hoekschop werd door niemand aangeraakt tot Rob ter Burg de bal al koppend wist om te zetten in een doelpunt.

“We waren veel beter” sprak Toine Merk na afloop. “Gert Jan Molenaar mist drie kansen, Daan Brinkkemper komt tot twee keer toe één op één, maar treft geen doel. Ik krijg twee kansen en Danny Konijn miste een kans” somt de aanvaller de kansen regen op. Daar stond weinig tegenover. “Hun kregen één doelpoging in de eerste helft en een scrimmage in de tweede helft” blikt Merk terug.

Bang voor puntverlies is Merk nooit geweest, ondanks het uitblijven van doelpunten; “Nee ik ben nooit bang geweest dat we deze wedstrijd niet zouden scoren. We kregen zoveel kansen en hadden zo'n groot overwicht. Dan valt de goal een keer” aldus Merk die vijf minuten voor tijd dus gelijk kreeg dankzij de rake kopbal van aanvoerder ter Burg.

Op de vraag waar het aan ligt dat de Langedijkers de kansen niet wist te benutten is Merk duidelijk. “Scherpte. Het missen van een beetje geluk”.

West Frisia en Kolping Boys verloren, en Alkmaarsche Boys speelde gelijk. De concurrenten laten steken vallen en LSVV wint zelf wel. “Het is natuurlijk heerlijk dat de concurrentie verliest, maar uiteindelijk moet je zelf gewoon winnen wil je een periode pakken” aldus Merk. En dat LSVV de derde periodetitel wil pakken mag duidelijk zijn.

“Volgende week tegen stormvogels moet je als nummer drie gewoon winnen van de nummer tien. Wij zijn de ploeg in vorm met drie overwinningen op rij en Stormvogels heeft al twee wedstrijden niet gewonnen” blikt Merk vooruit op het competitieduel van komende zondag.