NOORD-SCHARWOUDE - Touwnetten, houten muren, containers, moerassen, mountainbikepaden en zandstranden. Dat is een greep uit de zeker twintig obstakels die zondag 14 september 'genomen' moeten worden tijdens de Bootcamp Obstacle Run bij het Geestmerambacht. Voor de lopers ligt er een parcoursronde klaar van 6 kilometer met heuvels, water, bos en meer.
De organisatie van dit evenement dat honderden deelnemers wil trekken, speelt in op de grote hype van dit moment: Obstacle Runs. Het is de eerste en enige Obstacle Run op deze locatie.

Teams

De afstanden van 6, 12 en 18 kilometer kunnen individueel worden gelopen, maar ook met teams. Daarbij gaat het om een 'total-off-road-parcours' in een decor van een natuurgebied. Daarbij moeten onder meer rioolbuizen, touwnetten, houten muren, containers, heuvels, moerassen, mountainbike paden en zandstranden overwonnen worden.
Voor de deelnemers zijn er voorzieningen als kleedruimtes en toiletten en er is een afterparty met DJ Skip. Als finishbewijs krijgen de deelnemers een DogTag. Voor bedrijfs- en sportteams zijn er kortingen.

Training

Op 24 augustus is er een trainingsparcours uitgezet op recreatieterrein De Weijver in Hoogwoud. Het gaat daarbij om een parcours van 3 kilometer, dat meerdere keren gelopen kan worden.
Deelnemers kunnen zich achteraf laten masseren door sportmasseurs. Alle opbrengsten hiervan gaan naar War Child. Meer informatie en inschrijven kan via www.bootcamp-run.nl of Facebook.