ALKMAAR - AZ heeft in de eredivisie zijn vijfde zege in zes duels weten te boeken. De Alkmaarse formatie van Maarten Martens won thuis op degelijke wijze met 2-0 van Vitesse en voert als nummer vier de druk op richting FC Twente (derde) en Ajax (vijfde). Voor de Arnhemmers worden de zorgen alleen maar groter.

AZ was de baas op het veld, maar miste via Pavlidis,Van Bommel en Mijnans de nodige kansen. De in degradatienood verkerende Arnhemmers moesten het voor de rust met name hebben van counters, al was alleen Hadj-Moussa enkele keren dreigend.

Na rust zette AZ het overwicht wel om in treffers. Dani de Wit kopte binnen uit een hoekschop en Pavlidis tikte raak na een door hemzelf opgezette aanval. Vitesse zette nog wel even flink aan, maar kon een derde nederlaag in vier wedstrijden niet meer voorkomen.