UTRECHT - BOL heeft op bezoek bij DHSC een zeer belangrijke zege weten te boeken. Op Sportpark Wesley Sneijder wist de ploeg van trainer Erwin Tump met 1-2 te winnen.

De Utrechters hebben het net als BOL lastig in de vierde divisie, maar met name voor de Langedijkers was winst noodzakelijk om niet teveel achter te raken op de "veilige plekken". Met dat besef speelden de Langedijkers een prima wedstrijd en met iets meer geluk had men al in de eerste helft een voorsprong genomen. Met name Bas Jonker kreeg een tweetal goede kansen, maar wist het doel niet te vinden, waardoormen met 0-0 aan de thee ging.

Pakweg tien minuten na de rust kwam de voorsprong er alsnog toen Jurre van Lingen op de juiste plek stond bij een scrimmage na een corner. DHSC was zeker af en toe gevaarlijk, maar keeper Romain de Jong was weer uiterst geconcentreerd. Met nog een kleine tien minuten op de klok viel de 0-2 toen Timon Plak de bal bij Jeroen Korver wist te bezorgen. In het slotoffensief van de thuisploeg scoorde Tom de Klein nog wel tegen, maar verder liet BOL het niet komen.

Door de zege komt BOL, dat nog twee inhaalwedstrijden tegoed heeft, in ieder geval een stuk dichterbij de plekken die recht geven op handhaving. Komende zaterdag staat het volgende cruciale duel op het programma als JC naar 't Bolwerk komt.