MIJDRECHT – BOL heeft afgelopen zaterdagmiddag door twee late doelpunten tegen Argon een overwinning geboekt. De ploeg uit Broek op Langedijk maakte in de laatste vijf minuten een 1-0 achterstand goed, 1-2.

Het was een nipte, maar heerlijke zege voor BOL. ‘Je kan nu wel zeggen dat we veilig zijn en wie weet wat er nog meer leuke dingen kunnen gebeuren’, stelde Sietse Brandsma.

BOL was in Mijdrecht het eerste kwartier de betere ploeg, maar verzuimde dit in de score uit te drukken. ‘Naarmate de eerste helft vorderde zetten zij ons onder druk’, zag Brandsma. Argon wist via Ian Refos de score te openen. De gasten kregen nog wat kleine kansen, maar de eindbal was te slordig of het wachtte te lang.

Herpakken
In de tweede helft wist BOL zich te herpakken. ‘Toen kwamen we weer lekker in de wedstrijd. Je voelde dat we gelijk konden maken en er werd ook ons nog een penalty ontnomen. In mijn ogen was dat een honderd procent penalty’, vervolgde de spits. De scheidsrechter zag het ook zo, maar op advies van de grensrechter werd de beslissing om een penalty te geven teruggedraaid. Vijf minuten voor tijd kopte Brandsma de gelijkmaker binnen, waarna Koen Tros op aangeven van Martijn Ton met een kopbal de 1-2 op het scorebord bracht.

Argon – BOL 1-2 (1-0)