ZUID-SCHARWOUDE - In de vierde divisie blijft BOL in zwaar weer verkeren nadat de "thuiswedstrijd" tegen SJC uit Noordwijk zaterdagniddag met 1-2 verloren ging. De Langedijker ploeg was vanwege de gesteldheid van het eigen hoofdveld uitgeweken naar Sportpark Voorwaarts van "buur" LSVV.

De ploeg van trainer Erwin Tump had een week eerder aan het moraal gewerkt met een zege op DHSC, maar deze liep tegen SJC weer een deukje op. Tump had zijn ploeg goed staan en behoudens een bal op de paal van Brabander kwam SJC maar moeilijk door de Langedijker defensie. Toch kwamen de gasten via een rake kopbal van Duindam op voorsprong en daarna toonde ook BOL veel meer drang naar voren. De gelijkmaker viel dan ook snel toen Jeroen Korver raak kopte uit een voorzet van Ruben Beentjes. Nog voor rust hielp vervolgens Rik Molenaar een dot van een kans om zeep.

Ook na de rust was BOL de bovenliggende partij, maar ditmaal waren de kansen niet besteed aan ondermeer Timon Plak en Daniël Vos. En zoals zo vaak gebeurt sloeg het noodlot toe, want waar SJC nauwelijks tot een goede aanval kwam sloeg het vijf minuten voor tijd wel toe toen Hoogervorst een voorzet van Brabander achter keeper De Jong wist te koppen: 1-2.

Komende zaterdag staat voor BOL de uitwedstrijd bij koploper Ajax op het programma.