BROEK OP LANGEDIJK - Een strijdlustig BOL heeft zaterdagmiddag een dikverdiende overmatig behaald op een matig spelend Hollandia. De ploeg van trainer Erwin Tump zegevierde op eigen veld met 2-0.

De thuisploeg, zonder de geblesseerde Ruben Beentjes, ging energiek van start en kwam veelvuldig in het Hoornse strafschopgebied. Met name de acties van aanvoerder Timon Plak bezorgden de gasten de nodige hoofdbrekens en de ploeg van Lars Keppel stond vaak met de rug tegen de muur. Het leverde ook mogelijkheden op voor BOL en de grootste daarvan werd om zeep geholpen door Jack Schoon die voor een open doel over schoot. Ondanks dat Hollandia het moeilijk had en nauwelijks aan voetballen toekwam kreeg het ook tweede goede kansen. De eerste, van de snelle Niels Koster, werd sterk onderschept doorkeeper Romain de Jong. Kort voor rust dook verdediger Encho Margaritha ineens op voor het doel, maar liet de afronding te wensen over.

BOL moest na rust verder zonder de sterk spelende Timon Plak, die zich in de rust liet vervangen met liesklachten. Het kwam het voetbal van de Tump-equipe niet ten goede, maar de groen-witten bleven ongemeend veel strijd leveren. Daar bleek Hollandia ook nu geen antwoord op te hebben. De ploeg kwam zelden voor het doel en de snelle Koster werd inmiddels volledig aan banden gelegd door de uitblinkende Lex Duijs. BOL brak zelf de ban vanuit een dood spelmoment, want een kwartier voor tijd schoot Jurre van Lingen een vrije trap op knappe wijze achter keeper Bakker. Van Lingen stond vijf minuten later ook aan de basis van de 2-0 met een goede actie en dito assist op Daniël Vos. Het betekende een belangrijke zege voor BOL dat daardoor weer enigszins aansluiting krijgt met de "veilige plekken" op de ranglijst. Hollandia blijft ondanks de nederlaag op een tiende plaats staan.

BOL - Hollandia 2-0 (0-0)

76. Jurre van Lingen 1-0
81. Danièl Vos 2-0

Foto's: DP Sportfotografie