AMSTERDAM - Het laaggeklasseerde BOL is zaterdag met harde cijfers, zei het enigszins geflatteerd, onderuit gegaan bij de koploper van de vierde divisie. De amateurs van Ajax, met voormalig Langedijker Jordi Bitter in de basis, waren op De Toekomst met 4-0 te sterk.

De cijfers doen denken dat de ploeg van Erwin Tump vrijwel kansloos was, maar dat was niet het geval. De Langedijkers hielden 35 minuten stand en na de 1-0 van Vincenzo Schep kreeg men nog een uitstekende kans op de gelijkmaker via Mike Molenaar. De 2-0 in de blessuretijd van de eerste helft, gemaakt door invaller Kenneth Misa Danso, kwam dan ook hard aan.

Desondanks kreeg BOL na rust ook nog de kans om de aansluting te vinden, maar deze werd gemist door Daniël Vos. De treffer van Tristan Buis betekende vervolgens de beslissing en uiteindelijk wist Bitter ook nog een duit in het zakje te doen voor de Amsterdammers: 4-0.

BOL mag het komende zaterdag in eigen huis opnemen tegen Hollandia.