REGIO – LSVV heeft voor de tweede week op rij goede zaken zaken gedaan. Door de overwinning bij Zeeburgia lijkt het zich geen zorgen meer te hoeven maken om de onderste plaatsen. DTS speelde tegen FC Purmerend doelpuntloos gelijk, terwijl Vrone de punten aan De Kennemers moest laten.

Zeeburgia – LSVV 2-3
Na een rommelig begin, waarin LSVV tweemaal het aluminium raakte, was het Zeeburgia dat de score opende. ‘Hierna zijn we iets anders druk gaan zetten en dit resulteerde in aardige kansen voor ons’, aldus Remco Reinhard.

Na rust werden de puntjes op de i gezet en via Kai Botman kwam het op gelijke hoogte. Reinhard tekende voor de 1-2. ‘Door onoplettendheid wist de gastheer op 2-2 te komen, maar toen had Botman zijn linkerbeen nog een keer opgeladen en schoot hem vanaf de middenlijn over de keeper heen. Reinhard: ‘Hierna was het wel spannend, maar echt in de problemen zijn we niet gekomen.’

DTS – FC Purmerend 0-0
‘Het was een slechte wedstrijd’, zei Jeffrey Rispens na afloop. DTS besloot tegen Purmerend in te zaken en te hopen op de omschakeling. ‘We mogen de voorhoede van Purmerend dankbaar zijn dat zij het duel niet beslisten.’ Ook doelman Hugo Baron bewees zijn waarde met meerdere belangrijke reddingen in de slotfase. ‘Daardoor pakten we toch een onverdiend punt.’

Vrone – De Kennemers 0-2
In eigen huis verloor Vrone van titelkandidaat De Kennemers. ‘Zij pasten zich volledig aan ons aan. Het was een volledig gelijkwaardige wedstrijd’, stelde Wouter Blokdijk. Door een onnodig weggegeven strafschop keek Vrone na 25 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. ‘Daarna waren ze alleen maar bezig met tijdrekken. Volledig terecht, maar het is een compliment aan ons.’

Na de pauze zocht Vrone voortdurend de aanval, maar de schaarse mogelijkheden leverden geen gelijkmaker op. Diep in de blessuretijd besliste De Kennemers het duel. Blokdijk: ‘Teleurgesteld ben ik zeker, maar we hebben het naar volledig vermogen gedaan.’

Fotografie: Michel Bes