REGIO – LSVV heeft afgelopen zondag de derde zege op rij geboekt. In de Derde Klasse gingen Vrone en DTS onderuit.

LSVV – NVC 5-2
Tegen NVC ging LSVV voortvarend van start. ‘We hadden afgesproken om vanaf het eerste moment er vol erop te klappen en dat resulteerde in de vroege voorsprong’, zei Remco Reinhard. De aanvaller zorgde voor de openingstreffer. ‘Daarna hebben we doorgezet en niet meer losgelaten. We hebben goed de ruimtes achter de verdediging gebruikt met de snelheid van Toine Merk.’

Toine Merk zorgde voor de 2-0, waarna NVC iets terug deed. Via treffers van Reinhard en Merk ging LSVV met een 4-1 voorsprong de rust in. ‘Dan is het in de eerste paar minuten van de tweede helft een beetje aftasten wat er gaat gebeuren en hoe de tegenstander uit de kleedkamer komt’, vervolgde Reinhard. ‘Maar we zijn eigenlijk niet meer in de problemen gekomen’

Reinhard zorgde voor de 5-1 waarna NVC de eindstand op 5-2 bepaalde.

Vrone – Vitesse’22 1-4
Via Dennis Konijn kwam Vrone in eigen huis op voorsprong, maar de ploeg van trainer/coach Wouter Blokdijk kon deze niet vasthouden. ‘We waren de betere ploeg en kregen door een knullige vrije trap op randje zestien de 1-1 tegen’, zei Konijn. ‘Toen waren we mentaal gebroken en kregen we de een na de ander om de oren.’

Door de nederlaag zakte Vrone naar de zevende plaats op de ranglijst.

Alkmaarsche Boys – DTS 4-1
DTS leed bij Alkmaarsche Boys een 4-1 nederlaag. ‘In de eerste helft waren we de bovenliggende partij, helaas konden we dit niet uitdrukken in doelpunten’, zei Jeffrey Rispens. ‘Ook is ons nog een zuivere penalty onthouden.’ In de 45e minuut profiteerden de Alkmaarders van een communicatiefout bij DTS en kwam op 1-0. Na rust viel de 2-0. Uiteindelijk liep de gastheer uit naar 3-0, waarna Daniel Mammen voor de 3-1 zorgde. Het slotakkoord was voor Alkmaarsche Boys. ‘Het zit ons ook niet echt mee in dit seizoen, we hadden wederom meer verdiend vandaag maar het valt steeds niet onze kant op.’