Afgelopen zaterdag kwam het Nederlandse senior herenteam in actie op het open Bayerische kampioenschap Teamgym. Dit was een oefenwedstrijd als voorbereiding voor het Europees kampioenschap Teamgym in oktober dit jaar.
Minitrampolinespringers van vereniging Turn Totaal Langedijk, Dick Bruin, Derek de Wit, Bastijn van Gageldonk en Mathijs Beemsterboer zijn geselecteerd voor het Nederlandse team en kwamen deze wedstrijd ook in actie. De ploeg stond onder leiding van de Langedijker bondscoach Boy Kuiper.
Het team startte de wedstrijd op het onderdeel minitrampoline en zette daar een stabiele sprongserie met hoge moeilijkheid neer. De serie met maar liefst vier drievoudige salto’s werd onder luid applaus ontvangen door het publiek en de jury beloonde dit met een hoge score van 17,3 punten. Op het lastigste onderdeel vloer, wat voor de meeste springers tot voor kort onbekend terrein was, zette het team de beste prestatie van de dag neer. Na maanden van trainen liet het team voor het eerst de oefening aan een groot publiek zien. Na een zeer goede oefening haalde het team daar een score van 16,675 punten. Als laatste onderdeel kwamen de springers uit op tumbling. Ook hier werd gesprongen met een hoge moeilijkheid. Ondanks enkele schoonheidsfoutjes haalde het team hier 15,0 punten.
De totaalscore was maar liefst 48,975 punten. Het team ging heen met als doel om 45 punten te halen en dit werd ruimschoots behaald. Hiermee haalde het team de hoogste score en mocht de beker mee naar huis nemen. Het team kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de wedstrijd en weet dat er zelfs nog ruimte is voor verbetering. Op 8 mei zal het team weer in actie komen op de Teamgym micro cup in ’s Hertogenbosch.
Kijk voor meer informatie op de website: www.ekteamgym.nl en www.facebook.com/ekteamgym