Sporthal weer in gebruik genomen Herstel Tennishal op schema

Vanaf begin april start de herbouw van het sportcafé van sporthal De Oostwal. De omgevingsvergunning is verleend en de bouwwerkzaamheden kunnen starten. Naar verwachting zal het sportcafé medio juni 2016 worden opgeleverd.

In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 oktober 2015 was er een grote brand in het sportcafé van sporthal De Oostwal, Beverplein 2a te Sint Pancras. Het sportcafé is daarbij volledig verwoest en moest worden gesloopt. In de sporthal en tennishal bleek veel rook-, roet- en waterschade te zijn, waardoor de vloeren en plafonds moesten worden vervangen. Door de brandschade konden verenigingen en onderwijsinstellingen geen gebruik maken van sporthal De Oostwal. Zij hebben tijdelijk gebruik gemaakt van sporthal Geestmerambacht en andere gymzalen.

Sporthal
De brand heeft voor veel rook- en brandschade in de sporthal gezorgd. Er moest een nieuwe vloer in, veel toestellen moesten worden vervangen net als de plafonds. Daarnaast zijn de gangen en kleedkamers opnieuw geschilderd. Het is een grote renovatie geworden met als resultaat een bijna nieuwe sporthal. Begin maart hebben de scholen en de handbalvereniging hun lessen en trainingen weer hervat in de sporthal. Doordat het sportcafé nog herbouwd moet worden kunnen er nog geen wedstrijden worden georganiseerd en kan de vereniging na de training ook niet ‘nazitten’. De badmintonvereniging heeft besloten om volgend seizoen haar trainingen weer op te pakken in De Oostwal. Tot die tijd trainen ze samen met de badmintonvereniging uit Noord-Scharwoude in Geestmerambacht.
De laatste wedstrijden van de KNVB zaalvoetbalcompetitie worden gespeeld in de omliggende sporthallen omdat het nog niet mogelijk is om officiële wedstrijden in de sporthal te houden. Vanwege de bouwwerkzaamheden dienen de huidige gebruikers gebruik te maken van de noodingang.

Tennishal
Het herstel van de tennishal loopt op schema, dat wil zeggen dat ruimschoots vóór de start van het winterseizoen 2016 - 2017 de tennishal weer speelklaar is. Als gevolg van de rook- , roet- en waterschade wordt alles vernieuwd, o.a. de daglichtkoepels, de verlichting, de gordijnen en het tapijt. Daarnaast zijn deuren verbreed in verband met de toegankelijkheid voor rolstoeltennissers.

De gemeente is eigenaar van de sporthal en het sportcafé. De tennishal (TennisCentrum De Oostwal) is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Stichting Tennisbanen Sint Pancras.
Sportservicepunt Langedijk exploiteert de sporthal en verhuurt het sportcafé aan de heer en mevrouw Karels.

Aan het begin van het nieuwe seizoen zal er een officiële openingsweekend worden georganiseerd door de verenigingen en de exploitanten.