ZUID SCHARWOUDE - De ploeg van trainers Rob en Rob kende gister een boeiend debuut in de zondag 1e klasse. JOS Watergraafsmeer kwam op bezoek en had baat bij een sterke openingsfase.

De wedstrijd was goed en wel 7 minuten onderweg toen de geel-blauwen tegen een 0-2 achterstand aankeken. Een tweetal onoplettendheden bij snel genomen vrije leken al snel fataal. Na een kwartier kwam LSVV beter in het spel en wist het bij vlagen om het spel in handen te nemen. Na een

grote kopkans voor Rik Molenaar was het Kai Botman die in de 25e minuut op doel vuurde. De inzet werd gekeerd waarna de rebound simpel door Maik den Iseger kon worden afgewerkt. In de 30e minuut kreeg LSVV opnieuw een tegenvaller te verwerken. Na en schermutseling aan de rechterzijde van het strafschopgebied belandde een vallend schot in het zijnet: 1-3. De eerste helft werd zonder opvallende momenten uitgespeeld.

De tweede helft drong LSVV aan en probeerde een doelpunt te forceren. JOS bleef verzorgd voetballen en kwam zo nu en dan tot kansen. Aan de kant van LSVV was met name Kai Botman een plaag voor de defensie. In de 70e minuut kwam hij opnieuw tot een schot, ditmaal voorkwam de binnenkant van de paal een treffer. In de 88e minuut leek de ban te breken toen Mark Soemers na een assist van diezelfde Kai binnenschoot. Hierna bleek helaas te weinig tijd om het tij nog te keren.

LSVV mag terugkijken op een leerzaam, niet onverdienstelijk debuut tegen een sterke tegenstander. Volgende week speelt LSVV uit en is Legmeervogels de tegenstander.