Supporters van AZ boycotten aanstaande zondag de wedstrijd AZ-NAC. Ze protesteren daarmee tegen het Alkmaarse supportersbeleid. De boycot komt door vier stadionverboden die onlangs zijn afgegeven aan supporters van AZ, vanwege provocatie.

De supporters zijn het niet eens met die verboden en daarom blijven de vakken W en X1 komende zondag leeg. Ze zullen de wedstrijd nu in cafés in de stad gaan bekijken,zo laten ze nieuwspartner NH Nieuws weten.

De stadionverboden werden uitgedeeld na de wedstrijd AZ-Utrecht van vorig seizoen. Er zaten toen Utrecht-supporters in de thuisvakken van AZ die zich volgens de fans van AZ 'vervelend gedroegen'. Toen vier AZ-supporters hier wat van zeiden en provocerend gedrag vertoonden, hebben ze allen een stadionverbod gekregen.

De harde kern van AZ vindt deze maatregelen belachelijk en wil met de actie hun onvrede overbrengen op de club. Op Facebook geven ze te kennen dat de ze zich bovendien grote zorgen maken over het huidige beleid. "Het zorgt voor een steeds leger en sfeerlozer stadion", schrijven ze.

AZ was niet bereikbaar voor commentaar.