NOORD-SCHARWOUDE - Voor de vierde keer organiseerde gymnastiekvereniging DVV het Langedijker kampioenschap apenkooi. Maar liefst 28 teams hadden zich aangemeld voor deelname aan het toernooi, dat zondag 9 oktober gehouden werd in sporthal Geestmerambacht. Na twee enerverende wedstrijden was het uiteindelijk het team van de Cheetas dat met de felbegeerde wisselbeker - de Gouden Banaan - naar huis ging.
Een grote groep vrijwilligers had een enorm apenkooi-parcours opgebouwd. In de eerste wedstrijd mochten de jongste teams uit groep 5 en 6 van de basisschool laten zien hoe behendig zij zich door dit oerwoud konden bewegen. Teams mochten om de beurt zo veel mogelijk anderen tikken. Scheidsrechters hielden goed in de gaten of alles volgens de regels verliep. Na anderhalf uur werd de stand opgemaakt. De volledige uitslag is te vinden op www.dvvlangedijk.nl. Na het teamspel volgde het individuele gedeelte en konden de vele toeschouwers genieten van spectaculaire ontsnappingsmanoeuvres van de laatste paar snelle deelnemers die nog over waren.
In de middag was het de beurt aan teams van groep 6 tot en met het voortgezet onderwijs. Veel spectaculaire acties waar menig free-runner jaloers op zal zijn, werden aan het publiek getoond. Heel leuk om te zien hoe deze categorie het spel speelt met veel aandacht voor de tikker en strategische plannen om zo veel mogelijk punten te scoren.
Aan het eind kon ook bij deze groepen de prijzen, beschikbaar gesteld door Speelpark de Zwaan en sportschool De Geus, worden verdeeld." width="5" height="3" />