Een geheel nieuwe tegenstander a.s. zondag op Voorwaarts in de 8e competitiewedstrijd van dit seizoen:  de Zouaven 1 komt op bezoek.

De Zouaven , die zijn naam heeft te danken aan de heldhaftige ´ Zouaaf ´- strijder Pieter Janzoon Jong , is opgericht op 1 september 1931 en speelt momenteel de thuiswedstrijden op sportpark de Kloet in Grootebroek. De Zouaven is ook vooral bekend geworden door de broers Ronald en Frank de Boer die hun eerste voetballessen bij deze club hebben opgedaan.


Het vlaggenschip speelde tot en met het seizoen 2014-2015 nog in de hoofdklasse maar raakte toen in een vrije val. 2 degradaties volgden en vele spelers vertrokken. Met , voor aanvang van dit seizoen , een 3-tal overgekomen spelers van HB Online Media , waaronder de jonge Emanuel Davies en Roy Janssens die overkwam van Opperdoes , werd een nieuwe , frisse start in de 2e klasse gemaakt en hoewel de 1e competitiewedstrijd tegen Stormvogels uit nog verloren ging en ook de derby tegen West Frisia geen wedstrijdpunten opleverde, is de ploeg van trainer Pim Kaagman , die voor het 3e opeenvolgende seizoen als hoofdtrainer actief is bij de Zouaven , inmiddels opgeklommen naar een 5e stek op de ranglijst. In de laatste 3 wedstrijden werd er niet meer verloren terwijl de Grootebroekers ook nog actief zijn in het bekertoernooi en komende maandag bij de loting voor de 2e knock-out-ronde erbij zullen zijn.


Van de 13 gescoorde doelpunten tot nu toe in de competitie hebben de snelle spitsen Emanuel Davies en Alpha Kashama er 7 voor hun rekening genomen en vormen zij samen met spits Dennis van Tricht , die eerder voor VELO uit Wateringen actief was , een levensgevaarlijke voorhoede terwijl de Zouaven ook verdedigend een moeilijk neembare veste is getuige de `slechts` 9 tegendoelpunten…WE zijn gewaarschuwd….

En LSVV 1 ? Na die mooie , laatste competitieoverwinning tegen Alkmaarsche Boys , volgde afgelopen zondag een goede bekeroverwinning tegen Kleine Sluis en gaan we met vertrouwen richting zondag tegen een ploeg die met een gelijk aantal wedstrijdpunten als ons in het linker-rijtje staat.. Het wordt dus opnieuw een uiterst belangrijke wedstrijd en ja….het wordt weer aan- of afhaken bij de middenmoot….

Scheidsrechter M. S. Tjong A Hung uit Zaanstad gaat zondag om 14.00 uur het duel tegen de Zouaven 1 ongetwijfeld in goede banen leiden en onze Pupil van de Week , NOOR van de NADORT uit het talententeam van de MO11-2 zal daarvoor zeker het goede voorbeeld geven aan de thuisclub door de doelman van de Zouaven met een mooie schijnbeweging te verschalken met de bal , geschonken door Balsponsor
PDZ UITZENDBUREAU