A.s. zondag , 20 september , staat voor LSVV 1 in de 3e competitiewedstrijd het thuisduel tegen IJ.V.V. Stormvogels op het programma. Voor zover oud-voorzitter Jan Stoop zich weet te herinneren en ook bij zijn navraag bij onze tegenstander van zondag , lijkt het de eerste keer te worden dat beide ploegen , in wat voor verband ook , tegenover elkaar staan….

De ruim 100-jarige vereniging uit IJmuiden is een voetbalvereniging met een rijke historie en wellicht een mooie toekomst. Opgericht op 1 juni 1912, ontsproten uit een steeds groter wordende gemeenschap in, toen nog , een dorp aan zee. De combinatie van vis, visserij en Stormvogels is onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Dat kan ook bijna niet anders wanneer je weet dat Stormvogels zo ongeveer ‘geboren’ is in de vishallen. Ook tegenwoordig blijkt die band nog immer, vorm gegeven in de nauwe relatie met hoofdsponsor Rederij C. Vrolijk en jaarlijks in augustus tijdens het “Zeehaven Zilveren Trawlertoernooi”.

Na een 5-tal opeenvolgende seizoenen in de 1e klasse te hebben gespeeld, degradeerde het vlaggenschip afgelopen seizoen naar de 2e klasse. Hoofdtrainer Dick Jan Ente vertrok , na 3 seizoenen actief als hoofdtrainer in IJmuiden te zijn geweest , naar zaterdag 1e klasser Voorschoten’ 97 en hij werd opgevolgd door Jeroen Kroes , die hiervoor Monnickendam onder zijn hoede had en eerder als assistent-trainer bij ADO’ 20 en Odin’ 59 actief was.

De degradatie betekende ook het vertrek van een flink aantal spelers. Topscoorder Patrick Krop vertrok naar Alphense Boys terwijl ook het vertrek van Erik Homan en Jurjen Dikker , die beiden onderdak bij Odin’59 vonden, een flinke aderlating was. Ook Mischa Plug , naar Velsen , en Lionel Grootfaam , naar Pancratius, keerden de club de rug toe.

De komst van ex-Telstar-speler Sjaak Lettinga , goed voor meer dan 300 wedstrijden in het betaalde voetbal , en Jos Jansen , beiden overgekomen van zaterdag-topklasser v.v. Katwijk , naar de IJmuidense club was een welkom geschenk. Daarnaast maakten ook 4 spelers van SVIJ de overstap naar de ploeg van Kroes evenals Brian Sno die overkwam van Aalsmeer.

De 1e competitiewedstrijd werd echter geen succes. In Den Helder bleef de plaatselijke FC met 3-0  baas in eigen huis. Afgelopen zondag werd in het eerste thuisduel op sportpark Zeewijk met 3-3 gelijk gespeeld tegen de Kennemers en was met name de snelle voorhoede van Stormvogels gevaarlijk maar wordt nog steeds met smart gewacht op de 1e zege in de 2e klasse in het nog prille seizoen……En LSVV 1? Na de 2-3 thuisnederlaag op de openingsdag tegen Velsen, volgde afgelopen zondag een verdienstelijk gelijkspel tegen FC Uitgeest maar wachten ook WIJ nog op de 1e competitiewinst in dit seizoen..Gaat dat tegen Stormvogels op a.s. kermiszondag gebeuren ? Zou een prachtig begin van het volksfeest betekenen…

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter R.W.H.J. Dumont uit Utrecht die om 14.00 uur op sportpark Voorwaarts het beginsignaal zal laten klinken. Voorafgaand zal de Pupil van de Week ,  SYLVAN MEURS , speler van LSVV E3 , ongetwijfeld het goede voorbeeld geven aan de spelers van LSVV..

Het weer lijkt zondag niet verkeerd te worden zodat niet alleen ONZE vele en trouwe LSVV- supporters en supportsters zoals altijd aanwezig zullen zijn om hun favoriete ploeg aan te moedigen maar dat ongetwijfeld op deze kermiszondag ook vele belangstellenden en nieuwsgierigen de weg naar naar het altijd gezellige Voorwaarts zullen maken. Jullie zijn van harte welkom en weet: