SINT PANCRAS - SV Vrone speelt komend weekend thuis tegen Egmondia. Voor de Langedijkers is de komende periode erg belangrijk in de strijd om het kampioenschap, zo ook de wedstrijd tegen Egmondia.

Vrone staat er met drie punten voorsprong op de nummer twee goed voor. Daarnaast heeft de ploeg een wedstrijd minder gespeeld. De basis voor het kampioenschap kan de komende weken gelegd worden. De ploeg speelde dit seizoen slechts eenmaal gelijk en verloor ook één keer waardoor de ploeg wel iets heeft om op voort te borduren.

Vrone heeft al zeven duels op rij gewonnen, en de enige nederlaag werd geleden in speelronde drie. De ploeg heeft slechts elf tegendoelpunten waarmee het de minste tegentreffers incasseerde. Met 36 doelpunten is het samen met SVA Assendelft ook nog de best scorende ploeg van de vierde klasse C. Het zijn allemaal mooie statistieken die Vrone veel vertrouwen zullen geven.

Komende zondag wacht een confrontatie met de nummer negen van de competitie, Egmondia. De voorsprong op de plekken om nacompetitie is slechts één punt, waardoor de punten hard nodig zijn de komende weken.

Trainerswissel
Net zoals Vrone zal er bij Egmondia ook een trainerswissel plaatsvinden. Na vijf seizoenen, waarin hij met de ploeg jaarlijks om promotie speelde en dat in 2014 ook behaalde in de vijfde klasse. Een sterke periode dus, maar dit seizoen loopt het moeilijker. De coach stopt ook na dit seizoen. Naar welke club hij gaat, en of hij aan de slag gaat als coach, is niet bekend.

Zijn opvolger is wel bekend. Johan van Wort staat vanaf volgend seizoen aan het roer bij de ploeg uit Egmond aan Zee. De coach is bezig aan zijn vijfde opeenvolgende seizoen als coach van de zaterdagploeg van Swift. Vanaf volgend seizoen komt daar dus verandering in.

Vrone verloor dit seizoen eenmaal, en dat was uitgerekend tegen Egmondia. De ploeg van Tania won eerder dit seizoen met 4-1. Voor rust wisten Tom Damstra en Rick Blok te scoren, na rust voerden Stein Buis en Sean Mooij de score verder op. In de slotminuut maakte Nick Leijen de eretreffer. Verder als dat doelpunt kwamen de Langedijkers niet waardoor de eerste, en enige nederlaag van het seizoen een feit was.