SINT PANCRAS - Voor de zestiende keer is Vrone erin geslaagd om een wedstrijd winnend af te sluiten. Wel liet Vrone het tegen VV Bergen lang spannend, aangezien het pas in de slotminuut op 2-0 kwam, welke uiteindelijk ook de eindstand bleek.

Vrone is bezig aan een ijzersterk seizoen. Met één nederlaag en een gelijkspel zijn de Langedijkers in uitstekende vorm. De formatie van coach Radjesh Bishesar heeft inmiddels al twaalf duels op rij gewonnen en blijft zo de kandidaat voor het kampioenschap. De voorsprong op naaste belager Saenden lijkt met zes punten vrij klein, maar Vrone moet nog anderhalve wedstrijd inhalen. Tegen Alcmaria Victrix moet het nog zo’n 25 minuten uitspelen en ook KSV staat nog op het programma als het gaat om inhaalduels.

Tegen Bergen bewees Vrone ook zonder een doelpunt van Dennis Konijn te kunnen winnen. Zeven minuten voor rust wist routinier René Groeneboom de score te openen, en in de slotminuut was het Kevin Oudejans die de beslissende 2-0 tegen de touwen werkte.

Vrone mag komende zondag op bezoek bij SC Dynamo, de nummer drie. Dat lijkt vooralsnog de laatste serieuze krachtmeting, aangezien de ploeg daarna WMC, Alcmaria Victrix en KSV treft. Deze ploegen lijken niet in staat om de koploper serieus pijn te doen. Daarna kan Vrone zich wellicht officieel kampioen noemen en zijn de laatste vier wedstrijden om des keizers baard.