SINT PANCRAS - Vrone is bezig aan een schitterende reeks. De laatste negen wedstrijden werden allen gewonnen en de ploeg is al twaalf opeenvolgende duels ongeslagen. Komende zondag hervat de ploeg die reeks met een thuiswedstrijd tegen Egmondia.

De laatste nederlaag van de Langedijkers dateert van 18 september toen de ploeg met 4-1 onderuit ging tegen Egmondia. Daarna werden Sporting Krommenie en Bergen aan de kant gezet. Daarna volgde het gelijkspel tegen Koedijk om vervolgens negen duels op rij te winnen. Verdedigend heeft de ploeg het ook op orde. De ploeg wist in de afgelopen zes wedstrijden de nul te houden. Een prachtige reeks waardoor Vrone gezien kan worden als de favoriet voor het kampioenschap.

Niets op het spel
Voor de tegenstander van komende zondag, Egmondia, is het een heel ander seizoen. De ploeg staat op de achtste positie en staat ver achter op de top drie van de ranglijst. Met een voorsprong van zes punten is de kelder van de vierde klasse voorlopig ook uit het zicht voor de Egmonders.

De ploeg is iets anders gewend. De afgelopen vijf seizoenen bereikte de ploeg van Peter Tania de nacompetitie en in 2014 promoveerde de ploeg ook naar de vierde klasse. In het eerste seizoen werd de ploeg derde, en vorig seizoen werd een vierde positie behaald. Dit seizoen lijkt dat vooralsnog niet haalbaar, tenzij de derde periodetitel wordt behaald.

Dat er voorlopig weinig op het spel staat betekent niet dat de ploeg er niets meer van wilt maken. Twee weken geleden werd er met 3-0 gewonnen van SC Dynamo en afgelopen zondag versloeg het Saenden knap met 2-0.

De Egmonders kwamen tweemaal eerder op bezoek in Sint Pancras. In het seizoen 2000/2001 won Vrone met 4-0, en vorig seizoen boekte de ploeg een 3-1 overwinning. Komende zondag ligt een nieuwe overwinning voor Vrone voor de hand.