SINT PANCRAS – In de bekerwedstrijd tegen HFC EDO heeft Vrone het niet voor elkaar kunnen krijgen om te stunten. Dichtbij was het wel. De Pancrassers wisten hun huid duur te verkopen. De vroeg opgelopen achterstand kon echter niet worden omgebogen. 0-1.

Op papier zou Vrone kansloos zijn. De ploeg van Wouter Blokdijk speelt immers in de derde klasse, terwijl HFC EDO in de eerste klasse speelt. Toch zullen de bezoekers uit Haarlem geen onderschatting hebben gehad richting de Pancrassers die in de vorige ronde knap wisten te winnen van DEM, eveneens uitkomend in de eerste klasse A.

Met vrijwel de sterkste basiself trad EDO aan tegen Vrone, dat zich in de openingsfase al in een luxe positie had kunnen schieten. Daniël Leijen dook binnen de minuut op voor het Haarlemse doel, maar nadat hij eerst de lat had geraakt, zag hij zijn rebound net naast gaan. Toch waren het de bezoekers die de leiding namen. Buitenspeler Romario Aroma wist een diepe bal hard in het dak van het doel te schieten, 0-1. Ook na de tegentreffer bewees Vrone zich niet zonder slag of stoot over te geven, al eindigde de inzet van Lex de Jong op de paal. “Gebrek aan rendement brak ons op vanavond” moest coach Wouter Blokdijk dan ook erkennen.

Trotse trainer
Ondanks dat er vele kansen onbenut bleven, loofde coach Wouter Blokdijk de prestatie van zijn ploeg. “We hebben een uitstekende wedstrijd neergelegd. In grote delen van de wedstrijd waren we beter dan EDO, en hebben we de betere kansen gecreëerd”. Eén van de grote kansen kwam op het conto van aanvoerder René Groenenboom. De middenvelder was het einde van een vloeiende aanval, maar de routinier slaagde er niet in om de gelijkmaker op de borden te brengen.

Blokdijk: Als je in deze wedstrijd tegen zo’n tegenstander dit niveau kan neerleggen, dan geeft mij dat vooral vertrouwen en dan verwijt ik mijn jongens niks. Dat we dit neerleggen is met name een compliment aan hun spel”. De coach zag zijn ploeg de gehele wedstrijd in de organisatie blijven spelen, “We hebben het op die manier EDO heel lastig kunnen maken” zag de coach. “In de omschakeling hadden we de tegenstander pijn kunnen doen, alleen hebben we dat nagelaten”.

Moegestreden
Waar het afgelopen zondag tegen FC den Helder in de slotfase de winnende treffer wist te maken, leverde het slotoffensief ditmaal niets op. De ploeg uit Sint Pancras gaf in de wedstrijd alles, waardoor de ploeg in de laatste minuten weinig energie over had. “Dat is niet zo vreemd. Zij hanteren een veel hoger tempo dan wij op zondag meemaken. Wij hebben gestreden voor elke meter” besluit de coach, die met vertrouwen naar de komende weken kan kijken. “Wij verlaten met opgeheven hoofd het bekertoernooi”.

SV Vrone: Van der Laan. De Moel, Loos, Hand, de Jong. Oudejans, Adams (N.Leijen/77), Groenenboom. De Jong (Van Baar/80), D.Leijen, Konijn.

HFC EDO: Maenhout. Toen, Siegerist, Netteb, Kemper. Tuur, Leenen (de Wit/61), Andelic. Aroma (Cayir/46), Rijs, Dinkgreve.