ZUID SCHARWOUDE Afgelopen woensdagavond vond bij LSVV de loting voor de tweede en derde ronde van het KNVB districtsbekertoernooi plaats. Net zoals in de eerste ronde neemt SV Vrone het op eigen veld op tegen een eersteklasser, terwijl LSVV wederom op een derdeklasser stuit.

In de kantine van eersteklasser LSVV mochten coach Rob Klanker en aanvoerder Maik den Iseger de loting voor de tweede en derde ronde verrichten. Onder toeziend oog van Jasper Bulders, competitieleider district West 1, werden de 35 wedstrijden bekend gemaakt. DOSC werd vrijgeloot voor de tweede ronde.

LSVV – Roda’46
Nadat het in de eerste ronde met 0-6 wist te winnen bij derdeklasser Hellas Sport, maakt LSVV zich ditmaal op voor een thuiswedstrijd, wederom tegen een ploeg uit de derde klasse, Roda’46. “Een prima loting denk ik. Tegen Roda’46 hebben we nog nooit gespeeld en naar wat ik heb gelezen is het niet een ploeg die zich zomaar gewonnen geeft” reageert aanvaller Toine Merk. “We zullen zien, gelukkig spelen we geen tussenronde”.

SV Vrone – HFC EDO
Nadat het in de eerste ronde voor een absolute stunt zorgde door eersteklasser DEM na strafschoppen wist te verslaan, treft Vrone opnieuw een sterke tegenstander. Ditmaal nemen de Pancrassers het op tegen HFC EDO, eveneens uitkomend in de eerste klasse van het zondagvoetbal. “Een tegenstander van formaat” oordeelt coach Wouter Blokdijk. “Het is fijn dat het ditmaal op zondag wordt gespeeld. Naast het feit dat dit goed is voor de kantine en er waarschijnlijk meer publiek op af komt, wordt het team niet doordeweeks belast met zo'n zware wedstrijd”.

Net zoals tegen DEM geeft Blokdijk zich niet zomaar gewonnen. “We hebben bewezen te kunnen stunten. Met dat gevoel gaan we de wedstrijd in”