EGMOND - Zelf winnen en de directe concurrent zien verliezen. Het leverde een prachtige dag op voor de mannen van SV Vrone. Waar Saenden met 2-0 onderuit ging bij Egmondia, wist Vrone de uitwedstrijd met Sint Adelbert met 0-2 te winnen.

“Het was een lastige wedstrijd, het veld en de wind hielpen niet mee” sprak Dennis Konijn na afloop van de gewonnen wedstrijd. “Voor ons was het lastig om er doorheen te komen, om echt iets te forceren. Gelukkig valt die goal, waardoor we iets meer lucht krijgen en de wedstrijd uit kunnen voetballen” waarmee Konijn doelt op de 0-1 voorsprong die na een half uur werd ingenomen. Dennis Konijn was de man die de openingstreffer maakte.

Het duurde erg lang voor Vrone het duel definitief besliste. Pas in de 86e minuut kon Vrone opnieuw juichen. Ditmaal was het Ruud Thangtong die tot scoren wist te komen.

Uitglijder Saenden
Waar Vrone dus een vervolg geeft aan de sterke reeks wist concurrent Saenden niet te winnen. Sterker nog, het verloor op bezoek bij Egmondia met 2-0. Sean Mooij en Marc Min brachten Saenden de nederlaag toe.

Door deze resultaten zijn de Langedijkers weer een stap dichter bij de titel. Het verschil met nummer twee Saenden is vergroot tot zes punten, terwijl Vrone zelfs een wedstrijd minder heeft gespeeld. De ploeg kan de voorsprong dus nog groter maken.

Dennis Konijn wist de belangen voorafgaand aan deze inhaalduels; “Inderdaad dachten wij al dat dit een zes punten wedstrijd kon worden met het oog op de wedstrijd van Saenden. Dan is het extra lekker dat Saenden daadwerkelijk punten laat liggen”.

Om ook kampioen te worden zal de ploeg de vorm moeten zien vast te houden; “In de komende periode zullen wij moeten doorzetten. Een paar lastige tegenstander voor de boeg. Deze periode zullen we moeten laten zien dat wij de absolute titel kandidaat zijn en de concurrenten verder op achterstand moeten zetten” waarmee de aanvaller een duidelijke doelstelling voor ogen heeft met zijn ploeg.