SINT PANCRAS – Na twee seizoenen afwezigheid is SV Vrone weer terug in de derde klasse. De ploeg, die al jaren op dat niveau acteerde, is weer terug waar het hoort.

Dat de ploeg thuis is waar het hoort, is voor René Groenenboom tenminste duidelijk, “Heel goed om er weer te zijn en ik vind ook dat we hier thuishoren. Veel ploegen zijn gelijkwaardig, dus we kunnen iedere week aan de bak”

Na het kampioenschap van vorig seizoen, is de ploeg terug waar het tussen 2005 en 2015 exact tien seizoenen actief was en maar liefst zes keer de nacompetitie voor promotie behaalde. Promoveren zat er echter niet in, degraderen wel. Nu is de ploeg weer derdeklasser. Na drie duels heeft de ploeg vier punten verzameld, “In fases van wedstrijden spelen we heel goed, afgewisseld met mindere periodes. Dit zie je terug in de resultaten. Daarin zullen we nog wat meer stabiliteit moeten krijgen” vindt Groenenboom, die de voorbereiding aan zich voorbij moest laten gaan. “Ik heb bijna de hele voorbereiding gemist door een blessure, dus conditioneel moest ik weer op niveau komen. Dat is gelukt”

De routinier zit al sinds 2002 bij de selectie. Dit niveau is voor hem dan ook geen onbekend terrein. “Ik weet gelukkig nog wat er gevraagd wordt in deze klasse, dus ik was snel weer gewend”. Met zijn ploeg treft hij aanstaande zondag JVC, geen eenvoudige opponent, oordeelt Groenenboom. “Ik verwacht een stugge, lastige wedstrijd. Ik ken het JVC van nu natuurlijk niet zo goed, het is alweer een paar jaar geleden dat we tegen ze gespeeld hebben. Er zijn wat routiniers gestopt en het is een jeugdig en energiek team. We moeten in ieder geval aan de bak en uiteraard gaan we voor de winst.

Kijkend naar de speelwijze van Vrone is er ook genoeg veranderd sinds de degradatie van drie seizoenen terug, evenals de coach, vanaf dit seizoen is het namelijk Wouter Blokdijk die de scepter zwaait. “Onze speelwijze is met onze nieuwe trainer iets anders en het niveau in de derde klasse is hoger. Ik denk dat we nog even tijd nodig hebben en zullen groeien in het seizoen. Als promovendus is het allereerst belangrijk dat we ons handhaven. Verder zien we wel wat het seizoen ons brengt, daar heb ik alle vertrouwen in” besluit Groenenboom.