LANGEDIJK – Vrone heeft de knappe bekerzege tegen DEM een mooi vervolg gegeven. De Pancrassers versloegen Meervogels’31. Daarentegen gingen LSVV en DTS onderuit.

LSVV – FC Uitgeest 1-2
Na drie opeenvolgende competitie overwinningen is LSVV tegen een nederlaag aangelopen. Tegen FC Uitgeest verloor de ploeg met 1-2. Nadat Kai Botman na rust de score opende, wisten de bezoekers in de laatste twintig minuten de score om te buigen. “We speelden niet onze beste wedstrijd. We gingen mee met hun manier van spelen, duels opzoeken in plaats van gewoon blijven voetballen" zag Toine Merk. De aanvaller moest voortijdig naar de kant door een rode kaart. “Absoluut onterecht. Ik win mijn kopduel, speler van hen gaat naar de grond en ik krijg mijn tweede geel. De eerste gele kaart was een licht vergrijp, shirtje vasthouden” oordeelde Merk.

SV Vrone – Meervogels’31 2-1
Na de bekerstunt tegen eersteklasser DEM heeft Vrone ook weten te winnen van Meervogels’31. De Pancrassers kwamen al na 46 seconden op voorsprong via Dennis Konijn. De aanvaller, die de bekerwedstrijd tegen DEM aan zich voorbij moest laten gaan, scoorde op aangeven van Lex de Jong. Nadat de bezoekers op 1-1 kwamen, wisten de gastheren wederom op voorsprong te komen. Opnieuw was het Lex de Jong die de aangever was, en Dennis Konijn de afmaker.

“Veel moeite gehad met deze tegenstander, gezien het wedstrijdbeeld en scoreverloop had een gelijkspel misschien logischer geweest” blikt coach Wouter Blokdijk terug.

FC den Helder – DTS 5-1
Op bezoek bij FC den Helder is DTS flink onderuit gegaan, al leek het daar in het begin niet op, zag coach Jan Kramer. “In het eerste half uur een oppermachtig DTS, helaas geen doelpunten. Vlak voor rust kwamen we door twee momenten onoplettendheid op een 2-0 achterstand. Na rust werd het snel 3-0 en toen was het op”. De treffer van Jordi Bitter was slechts een doelpunt voor de statistieken.