In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 februari 2016 wordt op een feestelijke en vooral sportieve wijze het Wandelnetwerk in Regio Alkmaar, Laag Holland en Midden Kennemerland geopend. Wie mee wil lopen kan zich vanaf nu gratis aanmelden voor één of twee wandelingen. Er is keuze uit acht verschillende themaroutes door 17 gemeenten: speciaal samengestelde routes door mooie landschappen, over boerenlandpaden en langs historische locaties. Bij ontvangst krijgen deelnemers een kleine attentie en kunnen achteraf gebruik maken van een coupon bij geselecteerde horeca.

In het wandelweekend worden per dag worden vier wandelroutes van 18-27 km gelanceerd.Bij elke startlocatie wordt een openingshandeling gedaan door de wethouders van de betreffende gemeenten, waar die route doorheen gaat. Gedeputeerde Jaap Bond opent ook één van de geselecteerde wandelingen. Vervolgens gaat de wandeling van start waar maximaal 100 personen zich voor kunnen inschrijven. Pittige wandelingen in het aantal kilometers maar typerend voor het Wandelnetwerk omdat verschillende gemeenten worden aangedaan. Kijk voor meer informatie op www.wandelnetwerknoordholland.nl/wandelvrienden en meld je aan!

Het wandelnetwerk

Het wandelnetwerk is een initiatief van de samenwerkende overheden en terreinbeheerders in Noord-Holland. De aanleg is financieel mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland. De routes, app en meer informatie is te vinden op www.wandelnetwerknoordholland.nl. De organisatie van het wandelweekend wordt ondersteund door SportSupport Kennemerland.