De jongens van klas 7/8 van de Openbare basisschool de Wijde Veert uit Noord-Scharwoude eindigden als derde van Nederland in het schoolvoetbal toernooi van de KNVB in Zeist. Na een spannende wedstrijd waarbij het elftal uit Langedijk aanvallend speelde en een aantal kansen kreeg om de wedstrijd binnen de officiële speeltijd winnend af te sluiten bleef het helaas 0-0. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter moesten er dus penalty's genomen worden.

Met een paar honderd man publiek om het doel was de druk erg groot. Maar na een bloedstollende ralley van maar liefst 8 penalty's door iedere ploeg wisten de jongens van de Wijde Veert de penaltyreeks winnend af te sluiten. Meester Tjerk is het dus gelukt om een teleurgesteld team na het verlies in de halve finale toch te motiveren om er alles aan te doen om deze laatste wedstrijd uit een hele lange reeks winnend af te sluiten.

De Wijde Veert won namelijk eerst het schoolvoetbaltoernooi van Langedijk, daarna wonnen ze de wedstrijd tegen de winnaars van Schagen. Vervolgens werden ze kampioen van Noord Holland Noord in Purmerend. Daarna moesten ze strijden tegen scholen uit heel district West in Uithoorn. Ook dit toernooi werd winnend afgesloten. Gisteravond werd het team opgewacht door een grote menigte van ouders en andere belangstellenden toen ze veilig thuis werden gebracht door de bus van de KNVB. Vanmorgen mocht het team een uur uitslapen waarna ze om 09.30 uur feestelijk werden onthaald door alle meesters, juffen en leerlingen van de Wijde Veert.