LANGEDIJK – Zowel LSVV als DTS zijn er in geslaagd om hun wedstrijd in een overwinning af te sluiten. Beiden ploegen wonnen nipt, maar dat zal de blijdschap niet groter maken.

LSVV – RKVV Velsen 2-1
Nadat het de eerste twee competitiewedstrijden verloor lijkt LSVV de smaak te pakken te hebben. Na Hoofddorp en Assendelft werd afgelopen zondag RKVV Velsen verslagen, al was het ditmaal met 2-1 wel behoorlijk spannender. “Een terechte overwinning” vindt Danny Konijn. “We waren voetballend beter. Waar Velsen weinig kon creëren, slaagden de Langedijkers er wel in om gevaar te stichten, en konden dit via Toine Merk omzetten in de gelijkmaker.

Bij de 1-1 bleef het niet. Vorige week was het doelman Dave Stet tot ieders verbazing vanaf negentig meter afstand wist te scoren, tegen RKVV Velsen was het Boy Kansen die van grote afstand tot scoren kwam. De middenvelder scoorde vanaf veertig meter. “Boy Kansen wilde een voorzet geven, maar de bal vloog hoog over de keeper aan de binnenkant van de paal binnen. Wederom geen bewuste, maar wel een zeer welkome treffer” vertelt Konijn.

Door de overwinning klimt LSVV op de ranglijst naar de vijfde positie. Na twee nederlagen lijkt de ploeg op de goede weg.

DTS – VIOS W 3-2
In Oudkarspel boekte DTS een 3-2 overwinning. De ploeg van Jan Kramer kregen het niet cadeau, zo zag Jordi Bitter. “ In de eerste helft was VIOS beter, maar in de tweede helft waren wij dat”. Via Teun Cools kwam DTS al snel op voorsprong, maar de bezoekers scoorden snel tegen. Na rust was het Igor Klanderman die de thuisploeg weer op voorsprong bracht, en na de 2-2 van Nick Schipper kon aanvaller Jordi Bitter de beslissende 3-2 maken.

Doordat concurrenten Meervogels’31 en FC den Helder in een onderling duel gelijkspeelde is DTS de huidige koploper van de derde klasse A.