LANGEDIJK - Dit jaar vindt de Zuurkoolcup plaats bij LSVV, een voetbalvereniging met meer dan 1.000 actieve leden en veel vrijwilligers. Honderden kinderen en jongeren komen hier elk weekend bij elkaar om te doen wat zij het leukst vinden; voetballen. Ook senioren en veteranen zijn goed vertegenwoordigd wat zorgt voor een mooie mix en drukke weekenden vol sportplezier.

Toch zijn er mensen die het plezier van sport niet of niet meer gegeven is, denk aan de mensen die getroffen zijn door ALS. Binnen LSVV is er in de vorm van een oud-lid helaas ook iemand die gediagnostiseerd is met deze vreselijke spierziekte. 'Zoon van' is nog actief in de jeugd maar moet het dus vaker doen zonder de steun van zijn vader langs de lijn. Als organisatie geeft ons dit alle aanleiding om te kijken hoe wij dit goede doel kunnen ondersteunen. Dit heeft ons doen besluiten om Stichting ALS te koppelen aan de “Zuurkoolcup”.

De Zuurkoolcup is met 2.500 bezoekers een goed bezocht voetbalevenement waar de vier lokale voetbalverenigingen (BOL, DTS, SV Vrone en LSVV) van Langedijk op betrokken zijn. Inmiddels hebben wij in samenwerking met Nh1816 Verzekeringen een unieke kans gekregen om een mooie donatie in te zamelen. Nh1816 zal onze donatie namelijk tot maximaal €10.000(!) verdubbelen en voor het gelijke bedrag een sponsorovereenkomst sluiten met de vereniging. Ons doel is om met extra activiteiten en bijdragen van sponsoren een mooi bedrag in te zamelen voor Stichting ALS. Aan het eind van het toernooi hopen natuurlijk een donatie van (minstens?) € 20.000 namens De Zuurkoopcup en Nh1816 aan te kondigen.

Laat een donatie achter, bezoek de Zuurkoolcup tijdens een van de speeldagen (25-8/30-8/2-9) en/of volg het toernooi en onze acties op de Facebook-pagina: Zuurkoolcup 2017