ALKMAAR - Het afgelopen jaar heeft Alkmaar Sport bij haar sportcomplex Hoornse Vaart veel geïnvesteerd op het gebied van duurzaamheid en recreatie én in het pand zelf. Afgelopen zomer is hard gewerkt aan de vernieuwing van o.a. de vloeren, de kleedkamers, receptie, föhns en kluisjes. Nu de verbouwing bijna afgerond is, kwam de Alkmaars wethouder Sport, Pieter Dijkman, een kijkje nemen in het vernieuwde complex.

Wethouder Dijkman was duidelijk onder de indruk. “Alkmaar heeft sport hoog in het vaandel staan en vindt het belangrijk dat accommodaties zoals dit zwembad goed toegankelijk zijn voor de gebruikers. Dan gaat het niet alleen om betaalbare toegangsprijzen, maar ook om de kwaliteit en service in het bad zelf. De nieuwe frisse en kleurrijke inrichting, de hygiënische stortvloeren, de kluisjes die je tussentijds kunt openen, dit komt de sporters allemaal ten goede. Al met al een grote verbetering voor de inwoners uit Alkmaar en de regio.”

Eddy Bakker, manager exploitaties bij Alkmaar Sport vult aan: “Deze activiteiten stonden al ingepland op de meerjaren onderhoudsplanning en zijn in het seizoen 2016-2017 allemaal opgepakt. Alkmaar Sport is een jong een innovatief sportbedrijf en ook in sportcomplex Hoornse Vaart zoeken we continue naar de nieuwste technieken en modernste materialen.”

Kluisjes
Bij de kluisjes is gekozen voor een nieuw systeem. Bij het 50-meterbad in stemmig grijs en aan de kant van het 25-meterbad, daar waar veel (zwemles)kinderen het bad betreden in een kleurrijk geheel. Bakker: “Deze kluisjes kan je meerdere keren openen en sluiten. Doordat je een code gebruikt in plaats van een sleutel is er geen mogelijkheid tot verlies van de sleutel en is het systeem minder diefstal gevoelig. En bij het 50-meterbad hebben we 50 extra kluisjes geïnstalleerd.” Daarnaast heeft het zwembad een extra groot openbaar ophangrek geplaatst bij de kleedkamers bij het 50-meterbad.

Vloeren

Voor de vloeren is gekozen voor gietvloeren in diverse kleuren. Het personeel heeft hierover mee gedacht. Voor alle groepskleedkamers zijn verschillende frisse kleuren gekozen waarbij ook de deuren zijn vervangen door deuren in dezelfde kleuren. “De kleurafscheiding tussen de vloer van de kleedkamers en de vloer daarna laat duidelijk het verschil zien tussen de schoenen en blote-voetenvloer. Op deze blote voetenvloer is ook een antisliplaag aangebracht,” aldus Bakker.

Eddy Bakker besluit “Graag danken wij onze bezoekers voor het getoonde begrip wanneer zij overlast ervaarden tijdens de werkzaamheden.” Deze week werd de verbouwing voor 90% opgeleverd. De douche unit bij het recreatiebad en de kluisjes bij het 50-meterbad worden binnenkort afgerond.