HENSBROEK - SV Vrone speelt komende zondagmiddag uit tegen Apollo’68. Eerder dit seizoen eindigde het treffen in een nipte 2-1 overwinning. Zondag zal de ploeg een ruimere overwinning willen boeken.

Na de degradatie zijn er wat wisselingen doorgevoerd in de ploeg uit Sint Pancras. Meerdere oudere spelers stopten bij het eerste team en maakte plaats voor jeugdspelers als Dennis Konijn, Wout Adams en Kevin Oudejans. Een verandering die dit seizoen al zijn vruchten lijkt af te werpen.

Een eerste plaats is een schitterende prestatie voor Vrone, maar natuurlijk is het pas geslaagd als de ploeg zich kampioen mag noemen en terugkeert naar de derde klasse. Vorige week gaf Dennis Konijn al aan waar de ambities liggen; “Inderdaad is het ons doel dit jaar om kampioen te worden, we hebben een goede selectie en de ambitie om op een niveau hoger te acteren” aldus de spits van de Langedijkse ploeg.

Vrone wist in de eerste seizoenshelft concurrenten SC Dynamo en Saenden te verslaan. Tegen SC Dynamo werd een spannende wedstrijd afgesloten met een 3-2 overwinning, op bezoek bij Saenden wonnen de Langedijkers overtuigend met 0-3. In die twee wedstrijden wist Dennis Konijn drie doelpunten bijschrijven op zijn totaal.

Statistieken in voordeel Vrone

Een blik in de geschiedenis van duels tussen Apollo’68 en SV Vrone levert een conclusie op welke in het voordeel is van de Langedijkers. Zowel uit als thuis wist Vrone alle tien eerdere ontmoetingen te winnen. Grote overwinningen vielen er niet echt, alleen in het seizoen 2010/2011 toen Vrone met 1-4 zegevierde in Hensbroek.