HEERHUGOWAARD - Cool Kunst en Cultuur heeft van 14 augustus t/m 20 augustus weer fantastische dingen staan!

Zie hieronder een overzicht:

DO 17 AUG: Route 65 – Griekenland – Griekse anatomie in speksteen

Onder leiding van Margret Schilder leert u, net als in de Griekse beeldhouwkunst, natuurgetrouwe mensfiguren te maken. U leert over de anatomie van het menselijk lichaam en vijlt, schuurt en polijst het speksteen tot een natuurgetrouw detail zoals een hoofd, hand of voet.

Workshop – Aanvang: 14.00 uur – Toegang €8,00

ZA 19 AUG: Route 65 – Griekenland – Demis en Enrikos

Dankzij hun Griekse ouders zijn Demis en Enrikos opgegroeid met Griekse muziek. In de auto, met familie en op vakantie: de Griekse klanken waren er altijd. Het duo trekt nu met gitaar en bouzouki door het land om de klanken uit hun jeugd ten gehore te brengen.

Muziek – Aanvang: 14.00 uur – Toegang gratis

ZA 19 AUG: Klassiek op het Plein met Louise Wher & Somi Kim en Callisto Trio

In juli en augustus is het Coolplein het decor voor Klassiek op het Plein: vijf gratis klassieke openluchtconcerten door jonge talentvolle musici uit de hele wereld. Samen met de Zuid-Koreaanse pianiste Somi Kim speelt violiste Louise Wher (Duitsland) het Divertimento voor piano en viool “Le baiser de la fée” van Igor Stravinsky. Daarna volgt het Callisto Trio (Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland) met twee stukken: Café Music van Paul Schoenfield en Pianotrio nr. 2 in C (opus 87) van Johannes Brahms. Bij slecht weer vinden de concerten binnen in de Rodi Media zaal plaats.

Muziek – Aanvang: 16.00 uur – Toegang gratis

Kaarten voor voorstellingen en optredens kunnen gereserveerd worden via www.coolkunstencultuur.nl.