HEERHUGOWAARD - Cool Kunst en Cultuur heeft van 31 juli t/m 6 augustus weer fantastische dingen staan!

Zie hieronder een overzicht:

DO 3 AUG: Route 65 – Griekenland – Van de Olympus van Zeus naar de metropool Athene

Via een rondreis in woord en beeld over het vaste land van Griekenland, vertelt Eugènie Herlaar over de bekende mythes van goden als Zeus en Afrodite maar ook over hoe de resten uit de Griekse oudheid nog altijd zichtbaar zijn in de natuur en cultuur van het huidige Griekenland.

Lezing – Aanvang: 14.00 uur – Toegang €8,50

VR 4 AUG: Route 65 – Griekenland – LAMAZI (duo)

De Griekse band LAMAZI spelt een mix van Griekse melodieën gecombineerd met zigeunermuziek en liederen van de Balkan. Tijdens de Griekse Route 65 treden zij drie keer op, in verschillende samenstellingen. Deze middag bestaat de formatie uit een guitarist en een cellist.

Muziek – Aanvang: 16.00 uur – Toegang gratis

ZA 5 AUG: Route 65 – Griekenland – Het Griekse wit en blauw

Blauwe zee, rode rozen tegen witte huisjes… Een herkenbaar beeld van Griekenland. Iedereen die graag schildert of dat eens wil proberen maakt in deze workshop een schilderij met het typische Griekse wit en blauw onder leiding van Rem de Boer. Een Griekse vakantie in Cool!

Workshop – Aanvang: 14.00 uur – Toegang €8,00

ZA 5 AUG: Klassiek op het Plein met Alexander Kovalev & Alex Ramírez en Bell Trio

In juli en augustus is het Coolplein het decor voor Klassiek op het Plein: vijf gratis klassieke openluchtconcerten door jonge talentvolle musici uit de hele wereld. Cellist Alexander Kovalev (Rusland) en pianist Àlex Ramírez (Spanje) brengen spelen de Sonate voor cello en piano nr. 2 in F van Johannes Brahms. Daarna volgt het Bell Trio met het Pianotrio nr. 1 in D van Felix Mendelssohn Bartholdy. Bij slecht weer vinden de concerten binnen in de Rodi Media zaal plaats.

Muziek – Aanvang: 16.00 uur – Toegang gratis


Kaarten voor voorstellingen en optredens kunnen gereserveerd worden via www.coolkunstencultuur.nl.