LANGEDIJK - In de afmijnzaal van het SuperKOOLe Museum BroekerVeiling zijn de verwachtingen hoog gespannen, bij zowel de tuinders als handelaren. Welke handelaar slaagt voor een mooie prijs en wat zal de oogst opleveren voor de tuinders? Wie gaat tevreden naar huis en wie met lege handen?

Heeft u er al eentje meegemaakt? Dit jaar kunt u bij Museum BroekerVeiling nog op dinsdagmiddag 8 en 22 augustus ervaren hoe het er vroeger aan toe ging tijdens de Authentieke doorvaarveiling die om 14.00 uur van start gaat. De tuinders varen met hun oogst op akkerschuitjes door het museum en eindigen in het prachtige afmijnlokaal uit 1912. Hier wordt vervolgens de oogst geveild zoals dat vroeger ging.

Uiteraard vindt het gebruikelijke museumprogramma normaal doorgang. De rondvaart vertrekt vanuit het museum voor een tocht door het Rijk der Duizend Eilanden en er zijn demonstratieveilingen. Tuinder Arie vertelt verhalen over vroeger via de audiotour en ome Dirk staat op damschuit de Geestman. Rondom het museum staan verschillende groentes op de akkertjes, klaar om geoogst te worden voor de veiling.

Groeien als KOOL

Ook voor kinderen is er veel te doen in het museum. Naast het varen en veilen hebben we een speciale kinderversie van de audiotour, een spannende Keurtocht en is er de Prijs je Rijk quiz waarbij je je kennis van oogsten en groentes kan testen en met tot 4 personen tegen elkaar kan spelen. Voor de allerkleinsten hebben we een leuke speurtocht met Jaffa de weegschaal. Alle kinderen die het museum bezoeken gaan naar huis met een SuperKOOLe groeikalender! In de maanden juli en augustus is er bovendien nog elke woensdagmiddag vanaf 13.00 uur kindermiddag bij Museum BroekerVeiling. Kijk op de website of volg het museum op Facebook voor meer informatie.

Voor de Authentieke doorvaarveiling de gelden de normale entreeprijzen. Bezoekers hoeven dus niet extra te betalen.