In de afmijnzaal van het SuperKOOLe Museum BroekerVeiling zijn de verwachtingen hoog gespannen, bij zowel de tuinders als handelaren. Welke handelaar slaagt voor een mooie prijs, en wat zal de oogst opleveren voor de tuinders? Wie gaat tevreden naar huis en wie met lege handen?

Het publiek kan op dinsdagmiddag 26 juli zelf ervaren hoe het er vroeger aan toe ging tijdens de Authentieke doorvaarveiling die om 14.00 uur van start gaat. De tuinders varen met hun oogst op akkerschuitjes door het museum, en eindigen in het prachtige afmijnlokaal uit 1912. Hier wordt vervolgens de oogst geveild zoals dat vroeger ging.

Uiteraard vindt het gebruikelijke museumprogramma normaal doorgang. De rondvaart vertrekt vanuit het museum voor een tocht door het Rijk der Duizend Eilanden en er zijn demonstratieveilingen. Tuinder Arie vertelt verhalen over vroeger via de Audiotour, de palingroker demonstreert zijn ambacht en ome Dirk staat op damschuit de Geestman. Rondom het museum staan er verschillende groentes op de akkertjes, klaar om geoogst te worden voor de veiling.

Niet Zaai, maar SuperKOOL!

Ook voor kinderen is er veel te beleven in het museum. Naast het varen en veilen hebben we voor kinderen we een speciale audiotour, een spannende Keurtocht en is er de Prijs je Rijk quiz waarbij je je kennis van oogsten en groentes kan testen. Voor de allerkleinsten hebben we een nieuwe speurtocht met Jaffa de weegschaal. In de maanden juli en augustus is er tevens elke woensdag vanaf 13.00 kindermiddag bij Museum BroekerVeiling! Kijk op de website of volg het museum op Facebook voor meer informatie.

Voor de Authentieke doorvaarveiling de gelden de normale entreeprijzen. Bezoekers hoeven dus niet extra te betalen.