WAARLAND - De Avondvierdaagse van Waarland vindt plaats van dinsdag 24 tot vrijdag 27 mei. De tochten gaan door het land, over de dijken en andere plekken waar deelnemers normaal gesproken niet komen. Voor de jonge deelnemers zijn er verassingen gedurende de wandelroutes en een prijsvraag waarmee ze iets leuks kunnen winnen. Er worden looproutes in drie afstanden van 2,5, 5 en 7,5 kilometer aangeboden. Start vanaf 18.00 uur vanuit dorpshuis Waarland.
Op de eerste avond kan men zich inschrijven maar van tevoren inschrijven kan ook. Dit kan woensdag 18 mei in dorpshuis Waarland van 18.30 tot 19.30 uur. Er kunnen ook inschrijfformulieren opgehaald worden bij de plaatselijke bakker of slager.
De inschrijfkosten zijn dankzij de sponsoring van vele Waarlandse bedrijven zo laag mogelijk gehouden. Wandelaars tot 12 jaar die zich vooraf inschrijven betalen € 3,- en inschrijvers tot 12 jaar op de startdatum betalen €4,-. Op de routes wordt bij de stempelposten iets te eten of te drinken aangeboden. De laatste avond wordt afgesloten met de traditionele fanfareoptocht en een blarenbal in het dorpshuis.