HEERHUGOWAARD - Na het succes van de eerste editie zal op 20, 21 en 22 januari 2017 de tweede editie van het BankGiro Loterij Theaterweekend plaatsvinden. Ruim 60 theaters organiseren tijdens het Theaterweekend diverse activiteiten om het publiek op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met het theater. Ook Cool organiseert dit weekend o.a. een exclusieve theaterrondleiding voor kinderen en een previewmiddag.

Open Huis met theaterrondleiding kids

Op zaterdag 21 januari zet Cool de deuren open voor iedereen die eens een kijkje wil nemen achter de pilaren van het bijzondere gebouw van Cool. Tijdens dit Open Huis is er een gratis theaterrondleiding voor kinderen (circa 6-12 jaar) om 14.00 en 15.00 uur langs de geheime plekken van het theater. Zij kunnen o.a. backstage meekijken bij de decoropbouw van de thrillermusical Vals, kijken waar de artiesten zich opmaken voor een voorstelling of zichzelf verkleden als een theaterartiest. Tijdens het Open Huis zijn bovendien alle muziekstudio’s geopend om instrumenten uit te proberen.


Voorstelling voor €10

Een van de vaste onderdelen van het Nationale Theaterweekend is dat er een voorstelling voor slechts €10 te zien is. Cool laat op zaterdagmiddag 21 januari de hele familie kennismaken met de veelzijdige kant van het theater met de swingende voorstelling Niet omkijken! (6+) met aanstekelijke bewerkingen van de liedjes van Johnny Cash en June Carter. Tijdens het Theaterweekend zijn ook de soloshow van Remco Veldhuis (vrijdag 20 januari) en de thrillermusical Vals  (zaterdag 21 januari) te zien.

Theaterpreviews

Op zondag 22 januari organiseert Cool om 15.30 uur een gratis previewmiddag met cabaret, muziektheater en opera. Er zullen previews te zien zijn van de theatervoorstellingen van Paul de Munnik, Rayen Panday, Opera Avanti en Fabelhaft. Het publiek krijgt een vast een deel van hun avondvullende voorstellingen te zien die later in het seizoen bij Cool staan.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Cool