De Nacht v.d. Nacht is een evenement waarbij het donker overheerst. Bewustwording van het vele licht dat je 's avonds nog ziet en dat vaak totaal overbodig is, zet je aan het denken. Daarom wordt internationaal al jaren de Nacht van de Nacht georganiseerd. Als Millenniumgemeente doet Langedijk ook weer mee.

Met medewerking van de Stichting Veldzorg, wordt in en rond het Landschapsreservaat Oosterdel door een werkgroep een groot aantal activiteiten georganiseerd die ons laten beseffen dat donker niet eng hoeft te zijn, maar juist heel leerzaam en spannend is.

Het programma start op zaterdag 25 oktober om 19.15 uur met inloop in het gebouw van Veldzorg, Dorpsstraat 86 in Broek op Langedijk. Auto’s kunnen parkeren op de parkeerplaats van de NH Kerk.

Vanaf 19.30 uur wordt uitleg gegeven over de doelstellingen en om 19.45 uur vaart een groep van maximaal 35 personen op twee schuiten door het landschapsreservaat en leggen aan bij het recreatie eiland om te ervaren hoe donker, donker kan zijn of hoeveel sterren er wel niet te zien zijn.

Een andere groep gaat tegelijkertijd o.l.v. een gids, wandelen over het Eerstelingen pad. Zaklampen zelf meenemen graag.

Vanaf 19.45 tot 22.00 uur worden er in het gebouw van de Stichting Veldzorg diverse lezingen georganiseerd en is er een moderne telescoop aanwezig om de sterrenhemel goed te kunnen bestuderen.

Aan dit evenement zijn geen kosten verbonden. Echter de koffie en thee dient men zelf te betalen en een donatie voor de organisatie wordt zeer op prijs gesteld.

Vooral voor de liefhebbers van de vaartocht is het raadzaam om te reserveren. Dit kan via de mail: margreet_kruk@live.nl