Dit jaar is het voor de 11e maal dat in Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk de Christmas Winterfair wordt gehouden. De leukste en gezelligste kerstmarkt in de regio. Groot voordeel is ook dat de kerstmarkt in de verwarmde lighallen plaats heeft, dus hoe slecht het weer ook kan zijn, dat is niet van invloed op de kerstmarkt.

Serious Request

Een van de organisatoren van dit evenement is Jeroen van de Berg. Vol enthousiasme vertelt hij wat er dit jaar allemaal gaat gebeuren: “Natuurlijk is de Kerstman dagelijks aanwezig, dat kan niet missen, maar er is nog veel meer te beleven. Ruim vijftig kramen met de leukste artikelen zoals sieraden, natuurlijk heel veel kerstartikelen, lekkere snoeperijtjes en niet te vergeten oliebollen, braadworst met zuurkool, erwtensoep en glühwein. Maar er is ook vers gerookte paling en ouderwetse broeder. Verder zijn er diverse workshops, kun je knutselen en je eigen kaars maken. Dagelijks is er sfeervolle live kerstmuziek. Speciaal is dat we meedoen aan de actie rondom ‘3 FM Serious Request’. Zo kan je dagelijks van 16.00 tot 18.00 uur een Open Podium krijgen. Voor minimaal tien euro is het podium 15 minuten voor jou, je bedrijf, vereniging of school. Voor dit doel worden er ook groentepakketten verkocht, kunt je kloeten in en rond het museum en Ponyrijden door de boomgaard. En natuurlijk hebben wij ook het normale museum programma met de unieke groenteveiling” aldus de actieve van de Berg.

Openingsdagen en tijden

12,13,14 en 19, 20 en 21 december van 10.00 – 18.00 uur en zaterdag

20 december van 10.00 – 22.00 uur. Volwassenen betalen € 3,50 entree en kinderen € 2,-. Met gebruik van de museumkaart is de entree zelfs gratis.

 

Museum BroekerVeiling, Museumweg 2-4, 1721 BW Langedijk. Tel 0226-313807