LANGEDIJK - De Noord-Hollandse groep Dark Rosie treedt zondag 22 oktober op in de Koogerkerk in Zuid-Scharwoude.

In een tuinhuis in Bakkum schept Dark Rosie akoestische muziek met accordeon, zang, mandoline, gitaar, steelguitar en contrabas. De liedjes kunnen teder en weemoedig zijn, zonnig of juist heel wild. Ze verhalen over het leven in vele klankkleuren. Soms met een klassieke opmaat, dan weer met een Cubaanse cadans of een uithaal van de blues. Edith Piaf komt voorbij en Astor Piazolla, de man van de Argentijnse tango, geeft een knipoog.

Dark Rosie bestaat uit de Bakkumse Miranda Zuurbier (zang, accordeon, melodica), de Haarlemmer Vincent Lamers (contrabas), Alkmaarder Mark Minnema (gitaar, steelguitar, mandoline) en de Amsterdamse gitarist Michel de Wit.

De liedjes – van eigen makelij – laten zich niet makkelijk in een hokje duwen. Soms is het ingetogen, bespiegelende muziek. Maar net zo makkelijk zetten ze een zeemanslied in of brengen ze een lichtvoetige ode aan de kat van zangeres Miranda. Over de liefde gaat het ook natuurlijk, over verlies en troost, over jong zijn en oud worden. De liedjes zijn merendeels in het Nederlands gezongen.

www.darkrosie.nl

Koogerkerk, Koog 30, Zuid-Scharwoude. Zondag 22 oktober. Aanvang 15 uur.