Zondagmiddag 4 september treedt de Noord-Hollandse band Dark Rosie op in de Kooger Kerk van Zuid-Scharwoude. Het concert begint om 14:30 uur.

Dark Rosie maakt akoestische liedjes met accordeon, meerstemmige zang, mandoline, gitaar en contrabas. Je hoort invloeden uit de Franse musette, een Afro-Cubaanse feel, flarden folk, blues en jazz. En je hoort een knipoog naar Astor Piazolla, de man van de Argentijnse tango.

De liedjes zijn geen dertien in een dozijn. Dark Rosie is soms een beetje weemoedig, met een hang naar ingetogen, bespiegelende muziek. Om op andere momenten los te breken in complete gekte. Het nummer ‘Naar Huis’ vertolkt een warm en voor sommigen herkenbaar verlangen naar vroeger en hoe eenvoudig alles toen was. En in het lichtvoetige ‘From pillar to post’ heeft Miranda nog een rekening te vereffenen met een plaatselijke ambtenaar. Maar het gaat ook over de liefde natuurlijk, en de dood. Over jong zijn en oud worden. Dat allemaal vervat in liedjes die de ene keer in het Nederlands en dan weer in het Engels gezongen zijn.

Filmpjes en geluidsfragmenten van de CD ‘Dream On’ zijn te horen op de website: www.darkrosie.nl