Het woord zegt het al “Streek”-markt met pure streekproducten. Alle producten worden door de telers hier uit  de regio zelf geteeld, gevangen of gemaakt.

Zo is daar een aardappelboer met maar liefst 20 soorten aardappels, schapenijs en kaas, hertenvlees- specialiteiten, zwarte bessen, champignons al of niet gevuld, vergeten groenten, geitenkaasjes, trostomaten, gerookte poon, garnalen diezelfde ochtend vers gevangen, brood van het Oude Ambacht, Piemonte vlees en nog veel meer.

Maar er is niet alleen maar de Streekmarkt, u kunt een rondvaart maken met rondvaart Langedijk, of een stukje proefvaren in een fluisterbootje, jeu de boulen met Les Miles Illes, tekst en uitleg krijgen van  de beeldhouw- en boetseer groepen van Atelier 6, meezingen met het Langedijker Koor of gewoon lekker chillen op het wijnplein met een wijntje van de Koen en een bijpassend hapje bereid door chef-kok Jacob Preijde van Jacobs  Kitchen met als ingrediënten de producten van de markt.

Op beide dagen is ook aanwezig Wildbeheereenheid Groot Geestmerambacht, een belangrijke groep om de natuur in ons drukbevolkte land te handhaven. Er zal veel aandacht zijn voor de ganzen, op het moment een groot punt van aandacht. De mannen hebben ook wat gevangen ganzen mee want ze zijn ook lekker om te eten, de Chef-kok geeft hierover middels een workshop de juiste informatie.

De tweede Langedijker Streekmarkt is op zaterdag 12 en zondag 13 september van 11 tot 17 uur. Aansluitend aan de markt wordt er door de Chef-kok een heerlijk drie-gangen diner geserveerd, bereid met diverse producten van de streekmarkt. Een plaatsje reserveren kan via info@wijndomeindekoen.nl.