KOEDIJK - De 51ste Gondelvaart van Koedijk heeft zaterdag 16 augustus volop spannende verrassingen voor het publiek in petto. Als om 21.00 uur onder toezicht van de burgemeester en wethouders van Alkmaar en Langedijk het startschot is gegeven gaat de bonte varende optocht beginnen. Traditiegetrouw vaart muziekvereniging Aurora als eerste.


Wanneer daarna de boot van bouwploeg Vrijgezellig de bezoekers passeert wordt het griezelen. Door middel van een levensgroot spookhuis geven zij hun eigen interpretatie. Al jaren is er tijdens de Gondelvaart een kermis en dit heeft meerdere bouwploegen geïnspireerd. Ook de bouwploeg van Ruud Slikker CS komt met een kermisitem. Een grote carrousel aangedreven door stoom siert de zesde gondel.


Bewonersvereniging Rietschoot, gondel 4, heeft inmiddels ook de smaak van bouwen te pakken en inspiratie gezocht in de sport. Zijn we net allemaal bijgekomen door de WK-voetbal gaan zij nog even terug in de tijd naar de Olympische spelen van Sotsji.Na de Olympische spelen gaat men op expeditie in Brazilië. Acteur Bas Muis neemt de aanwezigen mee. Een klein stukje uit de voorstelling die stichting Vrij Zijn dit najaar opvoert.
Sprookjes en Disney spreken altijd tot ieders verbeelding. Dit item zal op geen enkele Gondelvaart ontbreken. Het sprookje van Assepoester, gondel 14, is dit jaar uitgekozen door bouwploeg de Loeiende Koeien. Bouwploeg Goed Zat, gondel 10, meent grote ogen te scoren met speelgoed. Het bouwblokje LEGO staat garant voor een groots gevulde boot.


Twee bouwploegen brengen veel vertier met het Hollandse levenslied. Gondel 11 brengt een ode aan Andre Hazes. Ook alle andere, inmiddels overleden, zangers en zangeressen komen vanaf hun hemelse wolken langs in Koedijk. De bouwploeg van Hans Bloothoofd , gondel 12, geeft hen een passend eerbetoon.


Als toegift een kijkje in een American Diner, gondel 13 van de Brouwgroep. Die vast en zeker veel herkenning bied. Als laatste zal De Geestman, museumboot van de Broekerveiling de toeschouwers bedanken. Dit gaat gepaard met de klanken van diverse accordeons.